Onze aanpak - Unite Multizorg
16559
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16559,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Onze aanpak

Bij Unite Multizorg staan de wensen en behoeften van onze cliënten centraal. Elke cliënt is uniek en verdient een specifieke en persoonsgerichte aanpak op maat, het kweken van een goede vertrouwensband is hierbij een must. Dit vertrouwen hopen wij te verkrijgen door goed te luisteren naar het verhaal van de cliënt en oprecht interesse te tonen.

Van kennismakingsgesprek tot begeleidingsplan

Wij beginnen het traject met een kennismakingsgesprek waarin onze aanpak toegelicht wordt en de hulpvragen en verwachtingen van de cliënt besproken worden. Zodra alle betrokkenen overtuigd zijn dat wij het juiste aanbod voor de cliënt hebben, komt er een intakegesprek waarin onze gedragswetenschapper de situatie van de cliënt in kaart brengt. Vervolgens maken we een persoonlijk begeleidingsplan zodat de cliënt concreet weet hoe wij hem gaan ondersteunen en hoe lang het traject gaat duren.

 

Vaste begeleider en schaduwbegeleider

Omdat we geloven in het opbouwen van een goede samenwerkings- en vertrouwensband krijgt een cliënt altijd een vaste begeleider toegewezen, hiervoor stellen wij onszelf eerst de vraag: “welke begeleider past het beste bij deze cliënt ?”. De begeleider evalueert regelmatig samen met de cliënt het begeleidingsplan en bewaakt de centrale rol van de jongere hierin, indien nodig worden de doelen tijdens het traject aangepast. Gedurende het hele traject kijkt er regelmatig een schaduwbegeleider mee, deze vervangt tijdelijk de vaste begeleider tijdens ziekte of vakantie.

 

Gelijkwaardigheid en zelfstandigheid

Belangrijk is dat we gedurende het hele traject de cliënt in zijn waarde laten. We werken met de cliënt samen op basis van gelijkwaardigheid zodat deze zich vanwege zijn situatie nooit en te nimmer de mindere voelt. De begeleiding gaat uit van bestaande krachten van de cliënt en is erop gericht de vaardigheden van cliënt te vergroten zodat deze in zijn kracht wordt gezet en zich zelfstandig staande houdt in zijn leefomgeving. De begeleider staat altijd naast de cliënt en assisteert en ondersteunt de cliënt richting zelfredzaamheid.

Wil je je aanmelden voor één van onze diensten?